Jaarverslagen

Jaarverslag 2018 Stichting Boodschappenbank.

 

Een bewogen jaar voor stichting boodschappenbank met veel vallen en op staan.

In 2018 waren de weergoden ons niet goed gezind, Dit doordat er hevige regen viel en veel bedrijven die ons sponsorde, flinke schade hadden opgelopen waarin zelfs hele bedrijven plat werden gegooid vanwege instortingsgevaar. Gevolg hiervan was dat de goederen & etenswaren die wij van deze bedrijven gesponsord kregen niet meer voorradig waren en er zo snel geen andere oplossing voor handen was. Dit betekende dat wij veel mensen moesten teleurstellen,  omdat wij geen boodschappenpakket konden leveren zoals ze van ons gewend waren, en daarmee de riem aan moesten trekken met de laatste middelen die ze nog hadden.

Ook werd de auto van de stichting, die dit keer geen noemenswaardige mankementen vertoonde, waardoor de kosten meevielen, op 5 jan. 2018, APK goedgekeurd.

In April 2018 gingen we ook weer van start met de kofferbak verkoop die wij als stichting organiseerde, echter de weersomstandigheden zaten ons niet mee. De maanden Juli, September en Oktober  moesten we dan ook af lassen.

De gehele Kofferbak verkoop 2018 bedroeg  €715,-

Onkosten  €365 ,- bleef er over €350,- dit werd besteed aan posters afdrukken en ophangen in Noord brabant en Gelderland inclusief de brandstof.

Donaties van sponsoring aan de stichting €6.714,- (€5.999,70 via bank, €715,- contant).

Dit is uit gegeven om schoeisel, kleding, meubels en witgoed te kopen op markten.

Ook werden mensen geholpen om hun nutsvoorzieningen weer aan te sluiten, en bepaalde mensen van aangepast schoeisel voorzien vanwege een handicap.

De totale uitgave bedraagt  €6.714,- en het overgebleven restant is in kas gegaan dit bedraagt € 0,00,- Totaal aan donaties via de bank bedraag in 2018 dan ook €5999,70 en contant donaties € 715-,

Verder hebben we een aantal gezinnen voorzien van laminaat, bedden, matrassen en beddengoed, aangeboden door vriendelijk medelanders.  2018 was ook druk met het helpen van mensen met aanvragen voor subsidies en bijzondere bijstand. 85% daarin werd goedgekeurd.

 

Ook voor 2019 wil ik mensen aansporen…   Durf te vragen!! Wij helpen U graag indien mogelijk.

Met een krap budget in 2019 maar een positieve houding blijven we mensen helpen die het even niet redden in 84 regio´s.

Ook hielpen wij veel mensen met formulieren invullen, hebben mensen in contact gebracht met bewindvoerders en budgetcoaches om betalingsregelingen te treffen, zodat voorkomen kon worden dat zij uit huis werd gezet.

Kerst 2018 deden wij minder kerstpakketten versturen, omdat het aanbod kleiner was dan het voorgaande jaar, maar we hebben het aan de mensen gegeven die dit het  hardst nodig hadden.

We hebben in 2018 geroeid met de riemen die we hebben, positieve en negatieve dingen ervaren, en hopen dat 2019 een beter jaar zal worden, waarin wij die mensen kunnen ondersteunen die onze hulp hard nodig hebben. We hopen dan ook dat sponsors, donateurs, bedrijven en ondernemers ons hierin een steuntje in de rug willen geven. Wij als stichting boodschappenbank willen dan ook een ieder bedanken voor de steun die ons geboden werd.

 

Mvg

Voorzitter stichting boodschappenbank

 

Reacties gesloten.