Jaarverslagen

Jaarverslag 2016

Zoals een ieder weet gingen wij als Stichting Boodschappenbank per 1 Maart 2016 van start met onze stichting. Dit resulteerde in dat wij als stichting zijnde landelijke bekendheid kregen en nu dan ook actief zijn in 83 regio’s door heel Nederland. Sponsoren melden zich hierin bij ons mondjes maat aan met als tegen prestatie dat wij hun bedrijf en of onderneming via onze website bekend maken. Daar wij nog geen ANBI logo(certificaat) hebben, waar wel aangewerkt wordt zien wij voor de toekomst het positief in dat meerdere bedrijven ons willen en zullen onder steunen. Wat realiseerde wij reeds in 2016 als stichting zijnde:

We begonnen in Maart weer vanouds met de Kofferbakverkoop vierde editie inmiddels daar waar we wel een beetje pech hadden met het weer. Opbrengst hiervan was van April tot Oktober 2016 een totaal bedrag van € 1762.50 September en Oktober moesten we helaas af lassen daar het weer te slecht was na aftrek kosten toiletten en posterreclame ophangen in Brabant en Gelderland posters drukken reclame borden maken bleef er € 912.50 over. Van het bedrag dat over bleef € 912,50 werden er levensmiddelen gekocht voor de meest noodlijdende gezinnen uit ons bestand.

Op 7-7-2016 gingen we van start insamenwerking met een vlees leverancier met opstarten van een vlees pagina op Facebook daar waar minderbedeelde mensen vlees konden bestellen tegen een gereduceerde prijs a € 2,50 per 800gram tot een kilo onbeperkt.. Het aantal mensen dat zich hiervoor aan deed melden was gigantisch en zitten we heden ten dagen dan ook op zo,n 23.500 mensen die zich op deze pagina aanmelden en moet men dit zien dat deze mensen zo,n 80.000 mensen vertegenwoordig aan gezinnen zijnde. Momenteel werken we met een groot team aan vrijwilligers die de stichting een warm hart toe dragen. Wij zijn verheugd dat we links en rechts hierin ook steun genieten van instantie,s.

2016 was wederom druk jaar met boodschappen uitdelen onder die gezinnen die het net even niet redden en niet in aanmerking kwamen voor een voedselbank daar deze mensen meestal een budgettering hadden die per maand hoogsten € 5,- hoger lag dan de regelgeving aangeeft bij een voedselbank en deden wij deze gezinnen zo goed als we konden opvangen met de mogelijkheden die we hadden. Wij willen dan ook die winkelbedrijven groothandels distributie centra bedanken voor de steun in 2016 en hopen hiermee op goede voet verder te kunnen gaan.

Ook was er in 2016 treurig nieuws, maar liefst 19 gezinnen die van hun nutsvoorzieningen werden afgesloten dit door toedoen fouten bewindvoerders/budgetbeheerders en mensen die hun werk kwijt raakte. Helaas konden we niet iedereen hierin helpen daar deurwaarders niet mee wilde werken met als gevolg mensen zonder die voorzieningen kwamen die van levens belang zijn. Met het gevolg ze een koude winter tegemoet gingen zonder deze nutsvoorzieningen. Echter kregen we ook via sponsoren het voor elkaar dat er werd voorkomen dat gezinnen werden afgesloten en wij er hiervoor 11 hebben kunnen behoeden door middel van duidelijke afspraken te maken bewindvoerders die op hun vingers werden getikt door rechtbanken en deurwaarderskosten werden kwijtgescholden.

Ook hadden we pech met onze vlees opzet daar waar mensen vlees via onze pagina bestelde en wij dit door gaven aan onze leverancier die wij via onze stichting hadden gevonden. Werden wij een maand nadat dat we reeds vlees naar de mensen brachten staande gehouden door de voedsel en waren autoriteiten op 27 augustus 2016, daar waar vlees dat wij vervoerde in koeltassen na verlaten van het terrein van de leverancier 150 meter verderop aangehouden werden en het vlees van de mensen in beslag werd genomen onder het mom dat het vlees niet goed zou zijn. Daar wij er van overtuigd waren dat vlees wel goed was hebben we de zelfde avond nog vlees kunnen bemachtigen en als nog zoveel als mogelijk gezinnen toch nog vlees kunnen bezorgen . Vooraf gingen er huiszoekingen en beslagnames boekhouding, bestellijsten, telefoons en computers wat ook weer snel terug was daar er niets mee aan de hand was, echter onderzoek loopt nog en wij als stichting zijnde diverse gesprekken hebben gehad met NVWA Nederlandse Voedsel en Waren autoriteiten zijn we na beslagname ook gewoon door gegaan met leveren van bestellingen aan onze gezinnen daar wij achter dit doel stonden en deze minderbedeelde gezinnen niet wilde laten vallen.

Ter afsluiting kerst 2016 brachten wij dan ook in 3 dagen tijd 16 en 17 december en 23 december op de 1900 bestellingen weg wat een total bedrag opleverde voor de leverancier van € 30.118,-

Wij hopen dan ook in 2017 onze doelstellingen voort te kunnen zetten in afwachting van wat NVWA nog laat weten. Hoop voor 2017 dat bedrijven ons ter ondersteuning zich dan ook aanmelden en wij zullen u hierin op de hoogte brengen wanneer wij ANBI gecertificeerd zijn dit zal dan vermeld worden op onze website door middel van het logo. Wij wensen in deze alle ondernemers, bedrijven, zelfstandige en sponsoren een heel goed jaar 2017 toe en hopen hier in dat u ons niet vergeet want ik blijf het zeggen SAMEN daar kom je het verste mee.

MVG

Voorzitter stichting Boodschappenbank Joop Lamers

&

Penningmeester stichting Boodschappenbank Lieke Teulings

Comments are closed.